AANLEVEREN

U wilt het ontwerp zelf aanleveren? Dit kan uiteraard. Graag ontvangen wij uw te verwerken bestanden in PDF formaat, in CMYK of PMS kleuren en lettercontouren. Indien u bijvoorbeeld een Word bestand heeft wat u graag geprint wil hebben dan verzoeken wij u deze op te slaan als PDF bestand en het PDF bestand ons vervolgens toe te sturen. Hieronder vindt u onze aanleverspecificaties met extra uitleg. Wij kunnen ook voor u het ontwerp maken. Voor meer informatie over ontwerpen of vragen over de aanleverspecificaties kunt u contact met ons opnemen.

In welk bestandstype lever ik mijn print- en/ of drukwerk aan?

De programma's Adobe InDesign, Adobe Illustrator en Adobe Photoshop zijn de meest geschikte programma's voor de opmaak van drukwerk. "Ik heb geen toegang tot deze programma's. Wat nu?" Geen enkel probleem, er zijn nog vele andere programma's om een drukklaar bestand te maken. Waaronder gratis programma's zoals Scribus (Alternatief voor InDesign) of GIMP (Alternatief voor Photoshop). Het belangrijkste is dat je jouw bestand aanlevert als een drukklaar document in .pdf. Let op, Word (.doc), Powerpoint (.ppt), Excel (.xls) of andere bestandstypes uit het Microsoft Office pakket zijn niet geschikt voor professioneel afdrukken.
Formaat: om te zorgen dat je gekozen product zonder problemen kan worden gedrukt is het belangrijk dat het ontwerp of de afbeelding die je wilt aanleveren het juiste formaat/ afmeting heeft.
Snijmarge: het snijden van het drukwerk gebeurt zeer nauwkeurig, echter is er altijd een minimale afwijking. Om te voorkomen dat er dan een witte rand rondom het drukwerk komt vragen wij om het ontwerp/achtergrond 3 millimeter extra door te laten lopen buiten het te bestellen formaat.
Kwaliteit/ Resolutie: om goed kwaliteit drukwerk te kunnen produceren is het voor ons belangrijk dat het aan te leveren design of afbeelding de juiste kwaliteit heeft. In drukwerk noemen we dit ook wel "resolutie". De resolutie van een afbeelding of ontwerp wordt bepaald door de DPI (wat staat voor Dots per Inch en dit zijn de aantal punten per inch). Voor onze producten raden wij een resolutie aan van 300 DPI voor het beste resultaat bij het drukken. Natuurlijk kan het voorkomen dat dit niet lukt, maar geen nood, wij hanteren een minimale resolutie van 150 DPI voor een goed resultaat.

Hoe lever ik mijn teksten aan voor print- en/of drukwerk?

Om een tekst geschikt te maken voor het drukken of printen is het van belang dat alle tekst goed gelezen kan worden door onze software en machines. Hiervoor adviseren wij om de teksten om te zetten naar lettercontouren. Lettercontouren is omgezette tekst naar objecten/lijnen ook wel vectoren genoemd. Dit voorkomt dat tekst verspringt of veranderd qua lettertype.
Wilt u dat wij een ontwerp voor u maken en levert u alleen de tekst aan in de mail of in een word-bestand dan hoeft u deze tekst niet om te zetten naar lettercontouren.